Εύκολες συνταγές

Συνταγή κόκκινης αντιοξειδωτικής σούπας

Συνταγή για κόκκινη αντιοξειδωτική σούπα

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η ζωντανή και γευστική κόκκινη αντιοξειδωτική σούπα είναι ένα απολαυστικό μείγμα θρεπτικών συστατικών που θα θρέψει το σώμα σας και θα ενθουσιάσει τους γευστικούς κάλυκες σας. Γεμάτη με αντιοξειδωτικά, αυτή η σούπα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και ευεργετική για τη γενική σας υγεία. Ο συνδυασμός κόκκινων λαχανικών και μπαχαρικών δημιουργεί ένα οπτικά ελκυστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2
Τευτάρια

3
Ντομάτες

1
Κόκκινη πιπεριά

2
Καρότα

1
Κρεμμύδι

4 γαρίφαλα
Σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας
Ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια
Ζωμός λαχανικών

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο

για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την κόκκινη αντιοξειδωτική σούπα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεγάλη γλάστρα
  • Μπλέντερ ή μπλέντερ εμβάπτισης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Αποφλοιωτή λαχανικών
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μπολ σερβιρίσματος

Προετοιμασία

  1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα παντζάρια, τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα παντζάρια, τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά και τα καρότα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή ένα μπλέντερ εμβάπτισης, ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
  8. Επιστρέφετε τη σούπα στην κατσαρόλα και ξαναζεσταίνετε αν χρειάζεται.
  9. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα όπως θέλετε.
  10. Σερβίρετε την Κόκκινη Αντιοξειδωτική Σούπα ζεστή σε μπολ, γαρνιρισμένη με τα αγαπημένα σας βότανα ή μια κούκλα γιαούρτι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της Κόκκινης Αντιοξειδωτικής Σούπας είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας τεμαχισμού και μαγειρέματος. Είναι μια σχετικά γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε τα παντζάρια καθώς μπορεί να λερώσουν τα χέρια και τα ρούχα σας. Το να φοράτε γάντια ενώ τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του λεκέ.
  • Για πιο ομαλή συνοχή της σούπας, ανακατέψτε τη σούπα σε παρτίδες, φροντίζοντας να μην γεμίσετε υπερβολικά το μπλέντερ ή τον επεξεργαστή τροφίμων.
  • Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα μπαχαρικά, όπως σκόνη τσίλι ή κουρκουμά, για μια επιπλέον γεύση.
  • Αν προτιμάτε μια πιο χοντρή σούπα, μπορείτε να παραλείψετε το βήμα ανάμειξης και να απολαύσετε τη σούπα με τα λαχανικά ως έχουν.
  • Μπορείτε ελεύθερα να προσαρμόσετε τις επικαλύψεις και τις γαρνιτούρες με βάση τις προτιμήσεις σας. Φρέσκα βότανα, κρουτόν ή λίγο γλάσο βαλσαμικού μπορούν να προσθέσουν μια επιπλέον πινελιά στην παρουσίαση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Οι θρεπτικές αξίες για μία μερίδα (περίπου 1 φλιτζάνι) κόκκινης αντιοξειδωτικής σούπας είναι οι εξής:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
120

Συνολικό Λίπος
4g

Κορεσμένα λιπαρά
0,5 g

Νάτριο
700 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
18g

Διαιτητικές ίνες
4g

Σάκχαρα
9g

Πρωτεΐνη
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε την Κόκκινη Αντιοξειδωτική Σούπα σε μπολ, επιτρέποντας στο ζωηρό κόκκινο χρώμα να μπει στο επίκεντρο. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικό ή μαϊντανό για ένα ποτό πράσινο. Μια κούκλα γιαούρτι ή λίγο ελαιόλαδο από πάνω μπορεί να προσθέσει κρεμώδη και οπτική γοητεία.

Για να συμπληρώσετε τη σούπα, μπορείτε να σερβίρετε ψωμί κρούστας ή σκορδόψωμο στο πλάι. Το ψωμί μπορεί να κοπεί σε φέτες και να φρυγανιστεί, καθιστώντας το ιδανικό για βουτιά στη σούπα. Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορείτε να συνδυάσετε τη σούπα με μια συνοδευτική σαλάτα ή ένα σάντουιτς.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε την Κόκκινη Αντιοξειδωτική Σούπα, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει εντελώς πριν τη μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχεία.
  2. Χωρίστε τη σούπα σε μεμονωμένες μερίδες ή μεγαλύτερα δοχεία, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  3. Τοποθετήστε ετικέτα στα δοχεία με την ημερομηνία και το περιεχόμενο για εύκολη αναγνώριση.
  4. Φυλάσσετε τη σούπα στο ψυγείο για έως και 4-5 ημέρες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η κόκκινη αντιοξειδωτική σούπα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:

  1. Τευτάρια: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα παντζάρια βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, ενισχύουν την πέψη και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Αποτελούν επίσης καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και βιταμίνης C.
  2. Ντομάτες: Γεμάτες με λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό, οι ντομάτες προάγουν το υγιές δέρμα, προστατεύουν από ορισμένους καρκίνους και υποστηρίζουν την καρδιαγγειακή υγεία. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμινών Α και C.
  3. Κόκκινη πιπεριά: Υψηλή σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, οι κόκκινες πιπεριές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν την υγεία των ματιών και συμβάλλουν σε υγιές δέρμα.
  4. Καρότα: Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα και υποστηρίζει την υγεία των ματιών. Παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
  5. Κρεμμύδι και σκόρδο: Τόσο το κρεμμύδι όσο και το σκόρδο περιέχουν ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και ενισχυτικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
  6. Ελαιόλαδο: Μια υγιής πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, το ελαιόλαδο μειώνει τη φλεγμονή, υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και παρέχει αντιοξειδωτικά.
  7. Ζωμός λαχανικών: Χαμηλός σε θερμίδες και λιπαρά, ο ζωμός λαχανικών προσθέτει γεύση και θρεπτικά συστατικά στη σούπα, ενώ τη διατηρεί ελαφριά και θρεπτική.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η Κόκκινη Αντιοξειδωτική Σούπα, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Σούπα ψητή κόκκινη πιπεριά και ντομάτα
  • Σούπα αποτοξίνωσης με παντζάρια και καρότα
  • Κρεμώδης ντοματόσουπα βασιλικού
  • Πικάντικη σούπα με κόκκινες φακές
  • Σούπα τζίντζερ με καρότο

Αυτές οι συνταγές δίνουν έμφαση σε ζωηρά χρώματα, πλούσιες γεύσεις και θρεπτικά συστατικά για τη δημιουργία νόστιμων και υγιεινών σούπες.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κόκκινη αντιοξειδωτική σούπα αντλεί έμπνευση από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως ο Jamie Oliver και ο Ottolenghi. Η έμφαση που έδωσαν στα φρέσκα, εποχιακά υλικά και τους δημιουργικούς γευστικούς συνδυασμούς επηρέασαν την ανάπτυξη αυτής της σούπας. Η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα πιάτο που να προσφέρει τόσο οπτική γοητεία όσο και οφέλη για την υγεία εμπνεύστηκε επίσης το κίνημα της «καθαρής διατροφής», που υποστηρίχθηκε από ειδικούς στη διατροφή όπως η Deliciously Ella και η Angela Liddon.

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα μπολ με αυτή την απολαυστική κόκκινη αντιοξειδωτική σούπα, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και γεμάτη γεύσεις. Είναι μια τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα που θα σας κάνει να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια και ικανοποίηση. Απολαμβάνω! 🍲😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button