Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ μπιζελιού

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου η γαστρονομική δημιουργικότητα δεν έχει όρια! Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας μια εξαιρετική συνταγή που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας: Τούρτα με μπιζέλια! Ναι, καλά ακούσατε — ένα κέικ από αρακά. 🌱🍰

Αυτή η μοναδική δημιουργία συνδυάζει τη ζωντανή καλοσύνη των φρέσκων πρασίνων με ένα λεπτό μείγμα αρωματικών γεύσεων. Το αποτέλεσμα είναι ένα υγρό και αφράτο κέικ που μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εκπληκτική λαμπερή πράσινη απόχρωση, που σίγουρα θα αιχμαλωτίσει τόσο μικρούς όσο και μεγάλους. Είτε είστε λάτρης των λαχανικών είτε απλά αναζητάτε μια νέα γαστρονομική περιπέτεια, αυτό το κέικ μπιζελιού θα σας αφήσει να λαχταρήσετε για περισσότερα.

Συστατικά

Για να δημιουργήσετε αυτό το θαύμα, συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Φρέσκα πράσινα μπιζέλια

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

3
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτό το αριστούργημα, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Μπολ ανάμειξης (διάφορα μεγέθη)
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι
  • Τύπα για κέικ (στρογγυλή 9 ιντσών)
  • Σχάρα ψύξης

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκα πράσινα μπιζέλια για την καλύτερη γεύση και ζωντανό χρώμα στο κέικ μπιζελιού σας. Τα άλλα συστατικά βρίσκονται συνήθως στις περισσότερες κουζίνες, καθιστώντας αυτή τη συνταγή εύκολα προσβάσιμη σε όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει αυτή τη γαστρονομική περιπέτεια.

Προετοιμασία

Ας βουτήξουμε στη μαγική διαδικασία δημιουργίας αυτού του εξαιρετικού κέικ μπιζελιού:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε γενναιόδωρα τη φόρμα του κέικ με λάδι ή βούτυρο.
  2. Βράζουμε τα φρέσκα αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπλέντερ ή τον επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε τον κρυωμένο αρακά μέχρι να επιτύχετε μια λεία υφή. Αφήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Αυτό το βήμα θα ενσωματώσει αέρα στο κουρκούτι, με αποτέλεσμα μια ελαφρύτερη υφή.
  6. Προσθέστε σταδιακά το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα αυγών και ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Διπλώστε τον πολτοποιημένο αρακά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο κουρκούτι.
  8. Προσθέστε σιγά σιγά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, διπλώνοντάς τα απαλά μέχρι να ενωθούν. Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη, καθώς μπορεί να προκύψει πιο πυκνό κέικ.
  9. Ρίξτε τη ζύμη στη λαδωμένη φόρμα του κέικ και λειώστε την κορυφή με μια σπάτουλα.
  10. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  11. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του δελεαστικού κέικ μπιζελιού απαιτεί περίπου 20 λεπτά ενεργού χρόνου προετοιμασίας, εξαιρουμένου του χρόνου που απαιτείται για την ψύξη και το ψήσιμο. Όπως συμβαίνει με κάθε κέικ, η υπομονή είναι το κλειδί κατά τη διαδικασία ψύξης για να διασφαλιστεί η βέλτιστη ανάπτυξη υφής και γεύσης.

[Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα που έχετε βυθιστεί στην τέχνη της δημιουργίας Pea Cake, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για να εξασφαλίσετε τη μαγειρική σας επιτυχία:

  1. Χρησιμοποιήστε φρέσκα μπιζέλια όποτε είναι δυνατόν για την καλύτερη γεύση και ζωντανό πράσινο χρώμα. Τα κατεψυγμένα μπιζέλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο εάν δεν υπάρχουν φρέσκα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στραγγίσει και κρυώσει καλά τα βρασμένα μπιζέλια πριν τα κάνετε πουρέ. Αυτό θα αποτρέψει την υπερβολική υγρασία στη ζύμη του κέικ.
  3. Όταν διπλώνετε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, κάντε το απαλά και μόνο μέχρι να ενωθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να κάνει το κέικ πυκνό.
  4. Λαδώστε γενναιόδωρα τη φόρμα του κέικ σας για να εξασφαλίσετε εύκολη απελευθέρωση μετά το ψήσιμο.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα ψύξης πριν το παγώσετε ή το σερβίρετε. Αυτό θα αποτρέψει το λιώσιμο του παγώματος και θα εξασφαλίσει την ιδανική υφή.

Μπορείτε ελεύθερα να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας πειραματιζόμενοι με διαφορετικά παγάκια, όπως τυρί κρέμα ή βουτυρόκρεμα βανίλιας, για να συμπληρώσετε τις μοναδικές γεύσεις του κέικ μπιζελιού.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Το κέικ μπιζελιού όχι μόνο μαγεύει με τη γεύση και την οπτική του γοητεία, αλλά προσφέρει και ορισμένα θρεπτικά οφέλη. Ακολουθεί η διατροφική κατανομή ανά μερίδα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
5 g

Παχιά
12g

Υδατάνθρακες
30 g

Ίνα
3g

Βιταμίνη Α
10% DV

Βιταμίνη C
15% DV

Σίδερο
8% DV

Ασβέστιο
4% DV

Αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και το μέγεθος της μερίδας. Ωστόσο, αυτό το κέικ μπιζελιού παρέχει μια καλή ισορροπία μακροθρεπτικών συστατικών και προσφέρει μια αξιοπρεπή πηγή διαιτητικών ινών. Επιπλέον, περιέχει απαραίτητες βιταμίνες όπως βιταμίνη Α και C, καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο και ασβέστιο.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση και την παρουσίαση, έχετε την ευκαιρία να επιδείξετε τη δημιουργικότητά σας! Σκεφτείτε αυτές τις ιδέες:

  1. Frosting: Επιλέξτε ένα συμπληρωματικό frosting που ενισχύει τις γεύσεις του Pea Cake. Το τυρί κρέμα ή το γλάσο λεμονιού θα ήταν απολαυστικές επιλογές.
  2. Γαρνίρισμα: Πασπαλίστε μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή βρώσιμα λουλούδια από πάνω για να προσθέσετε μια επιπλέον νότα κομψότητας και φρεσκάδας.
  3. Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρετε κάθε φέτα σε ένα όμορφα διακοσμημένο πιάτο, συνοδευόμενο από μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Αυτό το κέικ μπορείτε να το απολαύσετε ως απολαυστικό επιδόρπιο ή ακόμα και ως προσθήκη έκπληξη σε ένα brunch.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να προσφέρετε φρέσκα μούρα, όπως φράουλες ή βατόμουρα, μαζί με το κέικ μπιζελιού. Η πικρή γεύση των μούρων θα προσφέρει μια υπέροχη αντίθεση με τη γλυκύτητα του κέικ. Επιπλέον, ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή ένα δροσιστικό ποτήρι παγωμένο τσάι μπορεί να συμπληρώσει τέλεια τις γεύσεις αυτής της μοναδικής δημιουργίας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Pea Cake σας φρέσκο ​​και νόστιμο, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις αποθήκευσης:

  1. Θερμοκρασία δωματίου: Εάν σχεδιάζετε να καταναλώσετε το κέικ εντός 1-2 ημερών, μπορείτε να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο ή καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη.
  2. Ψύξη: Για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης, τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο. Βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά καλυμμένο για να αποτρέψετε το στέγνωμα και την απορρόφηση οσμών από άλλα τρόφιμα. Καταναλώστε εντός 4-5 ημερών.
  3. Κατάψυξη: Για να παρατείνετε ακόμη περισσότερο τη διάρκεια ζωής, τυλίξτε μεμονωμένες φέτες ή ολόκληρο το κέικ σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη, ακολουθούμενη από αλουμινόχαρτο ή μια σακούλα κατάψυξης. Με σωστή αποθήκευση, μπορεί να καταψυχθεί έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Θυμηθείτε, εάν φέρετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε, θα βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό το κέικ μπιζελιού έχουν πολλά οφέλη για την υγεία:

  1. Πράσινα μπιζέλια: Αυτά τα όσπρια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και διαφόρων βιταμινών και μετάλλων. Συμβάλλουν στον κορεσμό, υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά για τη συνολική ευεξία.
  2. Αυγά: Τα αυγά είναι γεμάτα με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα, προάγουν την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών και προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β12 και το σελήνιο.
  3. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Ενώ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις δεν είναι ιδιαίτερα πυκνό σε θρεπτικά συστατικά, παρέχει υδατάνθρακες που χρησιμεύουν ως πηγή ενέργειας. Η επιλογή αλεύρι ολικής αλέσεως μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και να προσθέσει περισσότερη θρεπτική αξία.
  4. Φυτικό έλαιο: Η επιλογή φυτικού ελαίου συμβάλλει σε υγιή για την καρδιά λίπη και βιταμίνη Ε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε έλαια όπως ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο για πρόσθετα οφέλη.
  5. Εκχύλισμα βανίλιας: Αν και χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει μια απολαυστική γεύση. Μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πιθανά οφέλη για την ψυχική υγεία.

Ενσωματώνοντας αυτά τα συστατικά στο κέικ με μπιζέλια, θα προσθέσετε μια νότα θρεπτικής αξίας στην απόλαυσή σας.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει να εξερευνάτε μοναδικές και αντισυμβατικές συνταγές, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε αυτές τις άλλες γαστρονομικές απολαύσεις:

  1. Ψωμί από καρότα και κολοκυθάκια: Ένα υγρό και γευστικό ψωμί που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των καρότων με τη διακριτική τραγανή κρούστα των κολοκυθιών.
  2. Μους σοκολάτας αβοκάντο: Ένα κρεμώδες και παρακμιακό επιδόρπιο φτιαγμένο με ώριμα αβοκάντο, σκόνη κακάο και μια πινελιά γλυκαντικού.
  3. Beetroot Brownies: Πλούσια, άχρωμα μπράουνις φτιαγμένα με τεύτλα με θρεπτικά συστατικά, προσθέτοντας ζωηρό χρώμα και φυσική γλυκύτητα.

Αυτές οι συνταγές θα σας μυήσουν σε έναν συναρπαστικό κόσμο απροσδόκητων γεύσεων και δημιουργικών συνδυασμών.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Όσον αφορά τη μαγειρική έμπνευση, αντλώ από διάσημους μάγειρες που έχουν κατακτήσει την τέχνη της καινοτομίας και του πειραματισμού. Ακολουθούν μερικά ονόματα προς εξερεύνηση για περαιτέρω έμπνευση:

  1. Heston Blumenthal:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button