Εύκολες συνταγές

Συνταγή Crispy Croquan με σουσάμι

Σουσάμι Τραγανό Croquan Συνταγή

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Crispy Croquan με σουσάμι είναι μια απολαυστική αλλαγή στην κλασική κροκέτα, συνδυάζοντας ένα τραγανό εξωτερικό στρώμα με μια κρεμώδη και γευστική γέμιση. Το πιάτο προέρχεται από τη Γαλλία, αλλά έχει προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει μια επικάλυψη ασιατικής έμπνευσης από σουσάμι, προσθέτοντας μια μοναδική υφή και γεύση σε κάθε μπουκιά. Αυτά τα κροκάν είναι τέλεια ως ορεκτικό ή μπορείτε να τα απολαύσετε ως ελαφριά επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Το μυστικό για την επίτευξη της τέλειας ισορροπίας των γεύσεων βρίσκεται στον συνδυασμό των συστατικών που χρησιμοποιούνται τόσο στη γέμιση όσο και στην επικάλυψη. Το κρεμώδες μείγμα πατάτας και τυριού είναι καρυκευμένο με βότανα και μπαχαρικά, δημιουργώντας μια αλμυρή βάση. Οι σπόροι σουσαμιού προσθέτουν μια γεύση ξηρού καρπού και δίνουν μια ακαταμάχητη τραγανότητα. Αυτή η συνταγή επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της απόλαυσης και της πολυπλοκότητας, καθιστώντας την πιο ευχάριστη για κάθε περίσταση.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4
Πατάτες

1 φλιτζάνι
Τυρί τριμμένο

1/4 φλιτζάνι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

2
Αυγά

1 φλιτζάνι
Ψωμάκια

1/2 φλιτζάνι
Σουσάμι

Αλάτι
για γεύση

Πιπέρι
για γεύση

Λάδι
για τηγάνισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή για τραγανό κρόκουαν με σουσάμι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Πολτοποιητής πατάτας
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Τηγάνι
  • Τριπή κουτάλα
  • Χαρτοπετσέτες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει όλα τα υλικά και είναι άμεσα διαθέσιμα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε πλένοντας καλά τις πατάτες και βράζοντάς τις μέχρι να μαλακώσουν. Μπορείτε να ελέγξετε την ετοιμότητά τους βάζοντας ένα πιρούνι. αν γλιστράει εύκολα, είναι έτοιμα.
  2. Μόλις ψηθούν, στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Ξεφλουδίστε τη φλούδα και βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ ανάμειξης.
  3. Χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας για να πολτοποιήσετε τις πατάτες μέχρι να γίνουν λείες και χωρίς σβόλους.
  4. Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι στον πουρέ πατάτας. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Παίρνετε μια μικρή μερίδα από το μείγμα πουρέ πατάτας και πλάθετε σε μικρές κροκέτες σε σχήμα οβάλ.
  6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Βουτήξτε κάθε κροκέτα στα χτυπημένα αυγά, φροντίζοντας να έχουν επικαλυφθεί πλήρως.
  7. Τυλίξτε τις κροκέτες με επικάλυψη αυγών σε ένα μείγμα από τριμμένη φρυγανιά και σουσάμι. Φροντίστε να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα για τραγανή υφή.
  8. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε προσεκτικά τις επικαλυμμένες κροκέτες στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  9. Μόλις μαγειρευτούν, αφαιρέστε τα κροκάν από το τηγάνι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Απολαύστε τα σουσάμι Crispy Croquan σας όσο είναι ακόμα ζεστά και τραγανά!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή Crispy Croquan με σουσάμι είναι περίπου 30 λεπτά. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των κροκάν που φτιάχνετε και το μέγεθος του τηγανιού σας. Είναι πάντα καλύτερο να προετοιμάζετε όλα τα υλικά εκ των προτέρων για να απλοποιήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι οι πατάτες είναι βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν πραγματικά. Οι πολύ μαγειρεμένες ή κακοψημένες πατάτες μπορεί να επηρεάσουν την υφή και τη γεύση των κροκάν.
  • Η προσθήκη τριμμένου τυριού στον πουρέ πατάτας βοηθά στο δέσιμο του μείγματος και προσθέτει μια νόστιμη κρεμώδη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος τυριού προτιμάτε, όπως τσένταρ ή γραβιέρα.
  • Όταν πλάθετε τις κροκέτες, βεβαιωθείτε ότι έχουν ίσο μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
  • Η επικάλυψη σουσαμιού και τριμμένης φρυγανιάς παρέχει ένα τραγανό εξωτερικό. Ψήστε το σουσάμι από πριν για να ενισχύσετε τη γεύση τους.
  • Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να τοποθετήσετε προσεκτικά τα κροκάν στο τηγάνι, αφήνοντας το περιττό λάδι να στραγγίσει πριν τα μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
220

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
390 mg

Υδατάνθρακες
24 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
1g

Πρωτεΐνη
8g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τα σουσάμι τραγανά κροκουάν, τακτοποιήστε τα σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Μπορείτε να τα γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για πρόσθετη νότα φρεσκάδας. Αυτά τα κροκάν μπορούν να τα απολαύσετε μόνα τους ως νόστιμο ορεκτικό, αλλά συνδυάζονται επίσης καλά με διάφορες σάλτσες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τα σερβίρετε με επιλογές όπως aioli σκόρδου, πικάντικο μαγιονέζα ή πικάντικο τσάτνεϊ ντομάτας.

Για ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να σερβίρετε τα κροκάν μαζί με μια φρέσκια σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό. Η τραγανότητα των κροκάν έρχεται σε ωραία αντίθεση με την ελαφρότητα των χόρτων ή την τρυφερότητα των μαγειρεμένων λαχανικών. Μπορείτε επίσης να τα συνοδεύσετε με μια πλευρά από τηγανιτές πατάτες ή ψητές πατάτες για μια πιο απολαυστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το Sesame Crispy Croquans μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες. Για να τα ξαναζεστάνετε, τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (180°C) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και να γίνουν ξανά τραγανά. Αποφύγετε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη, καθώς η υφή τους μπορεί να αλλοιωθεί κατά την απόψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα κροκουάν τραγανά σουσάμι προσφέρουν μια σειρά από διατροφικά οφέλη από τα συστατικά τους:

  • Οι πατάτες είναι καλή πηγή βιταμινών C και B6, καλίου και διαιτητικών ινών. Παρέχουν διαρκή ενέργεια και συμβάλλουν στο αίσθημα πληρότητας.
  • Το τυρί προσθέτει πρωτεΐνη, ασβέστιο και φώσφορο στο πιάτο. Βοηθά στην ενίσχυση των οστών και των δοντιών και υποστηρίζει τη λειτουργία των μυών.
  • Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Κ και βιταμίνη C. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην πέψη.
  • Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βασικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Β12, σελήνιο και χολίνη.
  • Οι σπόροι σουσαμιού είναι γεμάτοι με υγιή λίπη, φυτικές ίνες και διάφορα μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Περιέχουν επίσης σησαμόλη, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ενώ τα σουσάμι Crispy Croquans είναι απολαυστικά, μπορείτε να τα απολαύσετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει η συνταγή Crispy Croquan με σουσάμι και θέλετε να εξερευνήσετε παρόμοια πιάτα, ακολουθούν μερικές άλλες συνταγές που μπορεί να σας αρέσουν:

  1. Κροκέτες πατάτας με πικάντικη σάλτσα: Αυτές οι κροκέτες έχουν μια πικάντικη πινελιά και σερβίρονται με μια πικάντικη σάλτσα.
  2. Κολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού με βότανα: Μια πιο ελαφριά εναλλακτική, αυτές οι τηγανητές συνδυάζουν τριμμένα κολοκυθάκια με βότανα και συνοδεύονται από μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.
  3. Λάτκες γλυκοπατάτας: Αυτά τα τραγανά λάτκες παρασκευάζονται από ψιλοκομμένες γλυκοπατάτες και αποτελούν ένα νόστιμο συνοδευτικό ή ορεκτικό.
  4. Arancini: Ιταλικές μπάλες ρυζιού γεμάτες με τυρί ή κρέας και επικαλυμμένες με τριμμένη φρυγανιά, προσφέροντας ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτή τη συνταγή Crispy Croquan με σουσάμι προέρχεται από τον συνδυασμό γαλλικής κουζίνας και ασιατικών γεύσεων. Αντλείται από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ όπως:

  • Chef Daniel Boulud: Γνωστός για τη γαλλική του κουζίνα και τις καινοτόμες ανατροπές σε κλασικά πιάτα.
  • Chef Ming Tsai: Φημίζεται για τον συνδυασμό ασιατικών και γαλλικών στυλ μαγειρικής.

Αναμειγνύοντας στοιχεία από διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις, αυτή η συνταγή φέρνει μια μοναδική και απολαυστική εμπειρία στους γευστικούς σας κάλυκες. Απολαύστε τη δημιουργικότητα και τις γεύσεις που εμπνέονται από αυτούς τους αξιότιμους σεφ!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button